Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders jänkare mot Sprintermästaren

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Marcus M Melanders Dupree siktas mot Sprintermästaren. Tidigare tränades han av Åke Svanstedt. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Det blev ingen Elitloppshelg för Marcus M Melanders Dupree. Men det blir en sommar i Sverige för fyraåringen – Andover Hall-sonen siktas mot Sprintermästaren i Halmstad om tre veckor.

Publicerad:

Marcus M Melanders fyraåring Dupree (e. Andover Hall), som ägs av Stall Courant, siktades tidigare mot Solvalla och Elitloppshelgen. De planerna gick dock i stöpet och hästen blev kvar på amerikansk mark ytterligare ett par veckor. Nu är han dock påväg till Sverige – under torsdagen lämnade han amerikansk mark.
– Han kommer eventuellt att göra något lopp i Sverige innan han går ut i Sprintermästaren. Efter det har vi ingen riktig plan utan vi vill avvakta och se hur han tar det loppet först. Han har gått mot de allra bästa fyraåringarna i USA och kanske inte riktigt räckt till, men samtidigt har han haft otur med spåren. Sedan finns det inte så mycket passande lopp kvar för honom här hemma. Det finns betydligt fler i Sverige, svenska Breeders Crown bland annat, säger Marcus M Melander.

Hur beskriver du hästen som tävlingsindivid?
– Han har gjort ett par starter sedan han kom till mig och vann två lopp i fjol. Jag tycker att han gick bra då även om det var i lite enklare konkurrens. I år har han som sagt matchats hårt, men det är en väldigt startsnabb och trevlig häst att ha att göra med. 

Dupree kommer att stallas upp på Stefan Melanders gård i Enköping.

Marcus M Melander har en intressant treåringsduo i USA som båda siktas mot Hambletonian. Det handlar om Long Tom (e. Muscle Hill) och Enterprise (e. Chapter Seven) där den senare går ut i finalen av Goodtimes på Mohawk under lördagen.
– Long Tom känns väldigt fin för dagen och kommer att starta nästa lördag. Han känns väldigt fin efter det senaste loppet. Enterprise vann försöket till Goodtimes förra veckan och går ut i finalen imorgon, lördag. Jag är väldigt nöjd med hur han tog försöket och hur han reste och jag tycker att det ser intressant ut på förhand för honom.

Enterprise går ut från spår fyra bakom bilen i finalen där han körs av Tim Tetrick. Loppet har 251.000 kanadensiska dollar i samlad prissumma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.