Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mellby Fire sänkte allt

Foto: Leif Norberg/ALN
Mellby Fire vann med Jorma Kontio. Foto: Leif Norberg/ALN

Treårige Mellby Fire stod för en visslande avslutning när han vann det första loppet i Margaretas Tidiga Unghästserie under onsdagen. Här följer du alla fyra lopp från den nya satsningen!

Publicerad:

Först ut av de fyra loppen i Margaretas Tidiga Unghästserie denna onsdag var det för treåriga hingstar och valacker. Timo Nurmos presenterade Going Kronos-sonen Mellby Fire på bästa vis och treåringen tog karriärens andra seger i det femte försöket. Jorma Kontio gav sin häst ett fint lopp i ryggar och gick med som andrahäst i tredjespår drygt 700 meter från.

In på upploppet bad Kontio om full attack och det bet bra. Mellby Fire tog in meter för meter på ledande Muscle Lane och Robert Bergh. Mellby Fire hann fram till segern i de absolut sista stegen och kom i mål på 1.15,5a/2.140 meter.
– Hästen har ett rejält kliv och spurtade väldigt fint de sista 200 meterna. Han är väldigt fin att köra och och vi fick bra ryggar hela vägen. Det blir spännande när vi rycker skorna, då kommer han ha ytterligare en växel, säger Jorma Kontio

Susanne Jansson har en högintressant häst i Catch My Love (e. Symphonic Hanover). Hästens fjärde seger i karriären kom i onsdagskvällens andra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie. Ekipaget placerade sig mestadels i tredje utvändigt och när Tobias J Gustafsson vred ut över upploppet bet det riktigt bra. Det var jämnt i mål mellan fyra ekipage, men Catch My Love tog hem segern och kom i mål på 1.15,3a/2.140 meter.
– Det är jättestort. Hon är lite halvsovande både i värmning och ibland även i lopp. När det väl blir allvar visar hon vilken tävlingshäst hon är. Var sugen på att köra innerspår till en början, men hästen är inte tillräckligt snabb så att vi hann ner. Det blev tredje utvändigt och sedan kom luckan. Det var en väldigt skön känsla över upploppet när vi tog meter för meter, säger Tobias J Gustafsson.

Det gick undan värre i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston. Kenneth Haugstad placerade Roger Walmann-tränade Caddie Lisieux (e. Ready Cash) i rygg på Undine och Caddie Lisieux visade prov på fina farter över upploppet när hon enkelt plockade ned Peter G Normans Quebec C.D. Inledningsvis var det högt tempo på loppet och Unstirred Drink öppnade första 500 efter 1.09,2 och varvet efter 1.12,4. Caddie Lisieuxs segertid blev slutligen 1.13,6a/2.140 meter.
– Hon var väl sådär idag bara, men hon har inte gått några snabbare jobb hemma. Jag försökte hjälpa henne så gott det gick idag, hästen sprang och taktade lite hela vägen och jag tror att hon kommer att vara mycket vassare nästa gång, säger Kenneth Haugstad.

Conrad Lugauers nyförvärv Gareth Boko (e. Make It Happen) stod för en storstilad insats när han avslutade sylvasst över upploppet. Gareth Boko var en kulltopp redan som tvååring och visade att han blir att räkna med även som fyraåring. Conrad Lugauer gav sin häst en perfekt ryggresa och segern blev väldigt enkelt.
– Han har gjort dunderbra prestationer flera gånger och även idag hade han en riktigt fin dag. Kraften hos honom fanns hela loppet, men han skiftade i travet en del. Det var ett par hjälpsteg i loppen och då blev man naturligtvis smånervös, men så fort jag kunde köra för fullt så kändes det hur tryggt som helst, säger Conrad Lugauer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.