Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mellby satsar på kallblod

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Rune Andersson köpte dyrast i fredags. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Förra helgen hölls den norska Derbyauktionen och Jan-Olov Persson ropade in det dyraste kallblodet, som vi har skrivit tidigare. Köpare var Rune Andersson och Mellby Gård.

Publicerad:

Rune Andersson och Mellby Gård har dragit ner på sin verksamhet i Sverige och har inte köpt så många hästar på årets auktioner i Sverige, men fortsätter att investera i kallblod. För Björlifix betalade han 410.000 kronor i fredags och det är det tredje kallblodet han har i träning hos Jan-Olov Persson.

– Förutom Björlifix har han även ett år äldre helbrodern Björlifanner, som lovar väldigt mycket i jobben. Sedan äger han också norskfödde treåringen Vestpol Gladiator, som vunnit fyra av 18 starter. Det verkar som Rune vet vilken ras han ska satsa på, skrattar Jan-Olov Persson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.