Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mer pengar i ECT-loppen

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Perfect Spirit vann både Kungapokalen och Sprintermästaren förra året. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Drygt två miljoner kronor extra till ECT-loppen – så fördelar sportcheferna pengarna.

Publicerad:

Via ett pressmeddelande berättar Åbytravet och Halmstadtravet att ett en korrigering i anmälningssystemet har inneburit en ökning på drygt två miljoner kronor i insatser. Det innebär i sin tur att Kungapokalen, Drottning Silvias Pokal, Sprintermästaren och Stosprintern, som ingår i Euro Classic Trot (ECT), kryddas med extra pengar. 

– Verkligen roligt att intresset för våra lopp är så stort. Hästpopulationen har ju minskat den senaste tiden men trots det vidmakthålls anmälningsantalet till ECT. Jag kommer att öka prispengarna i försöken. Anmälningarna sviktade i fjol så jag hoppas på fler anmälda det här året när det är så fina pengar att köra om, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i pressmeddelandet. 

– Det här ger oss fina möjligheter. På Halmstad blir det höjningar både i försöken och finalen och jag hoppas att det kommer att ge fler anmälda. Möjligheterna att tjäna fina pengar lockar förhoppningsvis till det, säger Halmstads sportchef Jan-Olof Molin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.