Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Mer rejäl i dag"

Florist segrade både i Silverstoet och Vinterfavoriten förra året – och fortsatte på det vinnande spåret i dag på Solvalla.

Publicerad:

I Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston tackade Florist (e. Wellino Boko) för en fin resa i vinnarhålet för Kevin Oscarsson och spurtade till säker vinst och tjänade 300.000 kronor.
– Hon kändes jättefin, har trimmat på hela tiden efter senaste starten. Jag visste inte hennes form, men det blev väldigt bra. Jag hade tänkt köra till ledningen, men allt blev klockrent ändå. Många kom fort till slut, så det gällde att köra undan, sade Kevin Oscarsson.

Ålandshästen Jeppas Unplugged (e. The Bank) spårade från start till mål i Margareta-loppet för treåriga hingstar och valacker. Kaj Widell fick köra långsamma 1.19,8 första varvet och satt ganska lugn till slut, även om Neutron Håleryd försökte utmana över upploppet.
– Han avslutade 1.13,5 sista varvet och jag hade bra koll på Calles häst till slut. Jag petade till hästen lite efter mål och då svarade han på det. Så det fanns krafter kvar över mållinjen, sade Kaj Widell.

Under fredagens travgala i Stockholm fick Bergsåkers Daniel Wäjersten mottaga Jim Fricks pris. I dag slog Wäjersten till med skrällen Musett Af Djupmyra (e. Super Photo Kosmos) trots spår tolv bakom bilen.
– Vi hade siktat mot det här loppet väldigt mycket, men man var besviken över spåret. Nu blev det dock högt tempo och hon avgjorde väldigt lätt. Det kändes riktigt bra 500 kvar, sade Wäjersten.

I Margareta-loppet för fyraårige hingstar och valacker infriade Timo Nurmos-tränade Mellby Hoffa (e. Going Kronos) favoritskapet. Detta efter att Jorma Kontio fått köra 1.18,7 första varvet i ledningen.
– Han var bättre nu efter paus och värmde jättefint. Hästen öppnade bra och allt stämde fint i dag, sade Kontio.
Det här var sjätte segern i nionde starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.