Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonär till Båth

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD
V75-kändisen Victor A.U. har lämnat Torbjörn Janssons stall för fortsatt tävlande i Svante Båths regi. Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD

Svante Båth har fått in en miljonkändis i stallet.

Publicerad:

Torbjörn Jansson har sedan tidigare aviserat att han ska sluta som tränare vid årsskiftet för att enbart agera kusk framöver. Därmed har flertalet av hästarna redan lämnat hans stall för nya adresser. En av Janssons mest kända på sistone är V75-slitaren och miljonären Victor A.U. (e. Quite Easy U.S.), som startade så sent som i silverdivisionsförsöket på Romme den 29 december (fyra). Nu har ägarna Firma Stall Eva & Jan Eriksson flyttat hästen till Svante Båth.

Åttaårige Victor A.U. har så här långt tagit 11 segrar på 67 starter och tjänat nästan 1,5 miljoner kronor. Hästen har gjort hela 23 starter inom rikstoton, men bara vunnit en gång. Han segrade i ett bronsförsök inom V75-ramen i Eskilstuna den 5 november 2016. Svante Båth har tidigare haft storebror Linslusen A.U. (e. fast Photo, 12 segrar och 933.950 kronor) i träning.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.