Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonär till Björn Goop

Foto: Roger Svalsröd/TR BILD
Juvels Boy och Michael Larsson vid V75-segern på Momarken. Foto: Roger Svalsröd/TR BILD

Åtta segrar och över en miljon kronor på kontot. Nu flyttar sjuåringen till Björn Goop.

Publicerad:

Juvels Boy (e. Olimede) har varit i Färjestadstränaren Michael Larssons träning sedan 2015. I dennes regi blev det bland annat en V75-seger på Momarken för två år sedan samt en andraplats i den efterföljande klass I-finalen på Solvalla. Juvels Boy stannar nu kvar på Färjestad, men med Björn Goop som ny tränare.
– Allt känns bara bra med hästen. Han tränar på som vanligt här hemma i våra jobb. Det är inga konstigheter, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

För en knapp månad sedan var Juvels Boy fyra i ett silverdivisionsförsök på Momarken. Det är hästens senaste start och nu väntar en tids träning innan han är tillbaka på tävlingsbanan igen, berättar Anton Sverre.
– Det blir inte någon start den närmaste månaden i alla fall. Han ska få träna på ett tag så får vi se hur han utvecklas av träningen här.

Juvels Boy har startat 51 gånger och tagit åtta segrar. Hittills har han sprungit in 1.043.866 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.