Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonärska till Björn Goop

Foto: Leif Norberg/ALN
Denise Boko med Torbjörn Jansson under elitloppshelgen i fjol. Ekipaget fanns med i Stoeliten men där blev det galopp. Foto: Leif Norberg/ALN

Björn Goop har fått in ännu ett intressant nyförvärv från Norge. Den här gången handlar det om sjuåriga toppstoet Denise F Boko som hittills tjänat drygt 1,6 miljoner kronor.

Publicerad:

Tidigare i februari anlände Escada B.R. till Lökene Gård och i helgen kom ytterligare ett tillskott från Norge, Denise F Boko (e. Love You-Temple Boko). Sjuåringen har tillhört stoeliten i grannlandet för Frode Hamre de senaste åren och hade sin bästa säsong 2015, då hon tjänade över 700.000 kronor.

I höstas tog ägaren och amatörtränaren Rolf Mangelröd hem henne och efter fem starter för honom går nu alltså flytten till Björn Goop. 

Denise F Boko har vunnit 21 av 66 starter och har rekordet 1.13,3m och 11,5ak. Hon har hittills under karriären tjänat 1.661.635 kronor. Sin senaste start gjorde hon den fjärde februari på Klosterskogen i norska Silverdivisionen, med en andraplats bakom Emir La Brousse som resultat. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.