Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonhäst i minutdrama

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Narold Vox var nära att gå i backen efter Harper Hanovers lopp i lördags. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

Elitloppshelgen var full av maxprestationer, men inte alla slutar med segercheckar, världsrekord, publikjubel och champagnekorkar i taket. Efter Harpers Hanover på lördagen utspelade det sig stor dramatik i skymundan av Bird Parkers världsrekord.

Publicerad:

Bara någon minut efter målgången i Harper Hanovers lopp märkte Ulf Ohlsson att allt inte stod rätt till med Krister Jakobssons tvåfaldige miljonär Narold Vox, hoppade snabbt ur sulkyn och ledde hästen med tömmarna.

– Hästen var helt utmattad och Uffe fick känslan att hästen kunde gå i backen vilken sekund som helst. Det var väldigt dramatiskt, berättar Bollnästränaren.

Narold Vox var med i den främre träffen en bit in på slutvarvet i det penningstinna loppet, men på sista bortre långsidan tröt krafterna rejält och Narold Vox dalade genom fältet och slutade oplacerad på 1.13,8/3.180 meter.

– Det blev ett väldigt tufft lopp och hästen fick visserligen lägga några speeder under vägen, men han hade onormalt hög puls och det var överraskande att han reagerade så här. Det blev ett sådant antiklimax när man finslipat hästen för loppet och han känts jättefin inför och så händer det här, säger Krister Jakobsson.

Hästen stod under uppsyn och åkte sedan i transporten hem till Bollnäs.

– Dagen efter åt han ordentligt och såg lite piggare ut, vilket känns bra, säger Krister.

Har hästen visat sådana här symptom efter lopp tidigare?

– Nej, aldrig. Han har haft lite bekymmer med dåliga blodvärden tidigare, men det var länge sedan. Vi ska ta alla möjliga prover på hästen idag (läs: måndag) och då får vi förhoppningsvis reda på vad som var fel. Jag är rädd för att vi ska få reda på att det rör sig om hjärtmuskelinflammation, det är allvarliga saker, men än så länge försöker vi tänka positivt, säger Krister Jakobsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.