Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonseger för Dark Eagle

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Foto: STEFAN UPPSTRÖM

På måndagskvällen avgjordes Breeders Trophy Classic på Täby med över 1,1 miljoner kronor i förstapris, vilket är det högsta förstapris som delats ut till en vinnare i Skandinavisk galopp. Loppet vanns av Dark Eagle och Kevin Stott.

Publicerad:

Breeders Trophy Classic är för treåriga hästar. Över upploppet blev Dark Eagle utmanad av Manacor som kom snabbt i slutskedet av loppet, men Dark Eagle lyckades ha nosen först på mållinjen.
Vinnaren reds till seger av Kevin Stott.  
– Det här var grymt och jag är väldigt glad att vinna det här. Hästen gjorde ett väldigt bra lopp, sade Kevin Stott.
Dark Eagle hade före denna seger tjänat drygt 200.000 kronor och fyllde alltså på sitt konto rejält med 1.181.028 kronor. Treåringen tog nu sin andra seger på nio starter och har totalt sprungit in 1.407.558 kronor.
Hästen tränas i Danmark av Marc Stott.
– Det här är det bästa man kan vinna med en treåring i Skandinavien. Kevin red ett topplopp och det blev precis som vi ville ha. Det var briljant, sade March Stott.
Loppets favorit Brazil Jack slutade fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.