Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milliondollarrhyme tog SM-guldet

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Kretsen kring Milliondollarrhyme efter segern i Svenskt Mästerskap. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Fredrik B Larssons stjärna Milliondollarrhyme fick kröna sin fina säsong med ett SM-guld. Milliondollarrhyme tämligen flög fram på upploppet till säker seger.
– Jag känner mig faktiskt lite skakig och det är brukar jag sällan göra, sa en rörd Fredrik B Larsson.

Publicerad:

Femårige Milliondollarrhyme (e. Ready Cash-Nursery Rhyme) fick sitt ordentliga genombrott då han tog sig till final i årets Elitlopp. Nästa år ska han, som sexåring, ta upp kampen med de bästa på allvar i Solvallas största lopp.

– Ja, det blir all satsning att ha honom bra till elitloppet. Jag tror vi kör ett lopp till i år och det är Silverhästen på Solvalla. Sedan inleder vi förberedelserna inför Elitloppet, sa Fredrik B Larsson efter att återigen visat upp sin stjärna i en fantastisk författning.

I lördagens SM-lopp på Åby blev det en resa en bit bak i kön från det svåra utgångsläget. Det såg ut att vara lite för långt fram till ledande Sorbet in på upploppet. Men då loppet var över hade Milliondollarrhyme vunnit med tre längder på segertiden 13,1/2640a.

– Det bara small till då jag styrde till. Det är nog inte så ofta man får åka så fort på ett upplopp som idag. Jag är bara så otroligt tacksam att jag får ha en sådan här häst, sa Frerdrik B Larsson efter att SM-guldet och segerchecken på 500 000 kronor var i hamn.

SM-silvret tog Robert Berghs Digital Ink och SM-bronset gick till Joakim Lövgrens Racing Mange.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.