Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milstolpe för Holopainen

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Esa Holopainen under årets elitloppshelg. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Jorma Kontio, Antti Teivainen, Ari Moilanen, Tapio Perttunen, Pekka Korpi och nu även Esa Holopainen. På tisdagen blev 57-åringen sjätte finländare att nå 5.000 segrar i sulkyn.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Holopainen styrde egentränade Farbella Journey till jubileumsvinst på Teivobanan utanför Tammerfors. Holopainen tog sin första seger med Snobben Nova 1978 i Joensuu och den tusende med Vejari i Lahtis 1994.
– Jag kommer alltid att minnas när jag vann mitt tusende lopp. Då var det några kuskar som redan kommit upp i 5.000 segrar och jag tänkte att det var omöjligt att vinna så fruktansvärt många lopp. Men nu är vi här i vinnarcirkeln och jag har 5.000 segrar i fickan, sade Holopainen.

Hans kanske största seger är den i St Michel 2001 med Not A Spacecace. En häst som Holopainen också tävlade i Elitloppet med.

Esa Holopainen är inte lånekusk. Han har haft hela tiden eget träningsstall och numera tränar han omkring tolv hästar hemma på gården utanför Lahtis.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.