Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Min häst är kanske den allra tuffaste i fältet"

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Beau Mec efter segern i Guldbjörken på Umåker. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Som fyraåring vann Beau Mec Derbyt. Sju år senare fortsätter han leverera och på lördag finns han med bakom startbilen i Olympiatravet.
– Han trivs med livet och är en riktig hårding, säger tränaren Lars Wikström.

Publicerad:

Den fjärde deltävlingen till Olympiatravet gick till Lars Wikströms Beau Mec efter en härlig avslutning. Segern innebar inte bara 200 000 kronor in på kontot utan också en plats i finalen.
– Han fick gå ute i spåren och var fantastiskt bra. Jag kände i sista sväng att det skulle gå vägen eftersom han alltid går hela vägen in i mål. Hästen snubblade till lite och tappade fart och han nog kunnat vinna ännu lättare utan det, säger Lars Wikström som tränar Beau Mec sedan sommaren 2016.

Hur har han tagit loppet?
– Det ser normalt ut och det är ingen skillnad på honom mot tidigare. Nu laddar vi om batterierna till lördag.

Startfältet till Olympiatravet blev helt klart under söndagen och Beau Mec kommer att köras av Carl Johan Jepson. Duon har tävlat framgångsrikt med två segrar på fyra starter.
– Jag tycker om Calle. Han är duktig och kör nästan aldrig ett dåligt lopp.

Beau Mec inledde sin karriär hos Timo Nurmos där han bland annat vann Derbyt som fyraåring. Han flyttades sedan till Robert Bergh i två år för att sedan, 2016, flyttas till Lars Wikström. Där fortsätter han att leverera på topp.
– Vi har hittat rätt koncept. Beau Mec trivs med livet och är en riktig hårding. Han har haft en tuff karriär, men gillar att springa och tävla.

Hur ser du på motståndet på lördag?
– Det är ett öppet fält och egentligen kan alla vinna. Det känns riktigt roligt på så sätt. Beau Mec har slagit bra hästar tidigare. Han är riktigt bra, så är det bara. Visst finns möjligheten att han kan vinna.

Vem tror du vinner?
– Alla hästar är tuffa och min är väl kanske allra tuffast, men det är svårt att ranka. Det är ett jämnt startfält och det kommer bli positionerna och löpningsförloppet som avgör.

Vad skulle det betyda för dig att vinna Olympiatravet?
– Det skulle så klart vara jättestort. Man måste hela tiden leverera på banan och en framgång på lördag skulle kanske innebära att det kom in någon ny eller några nya hästar till stallet.

Beau Mec är elva år nu, hur ser framtiden ut?
– Han fick ett tufft schema i fjol, men klarade av det riktigt bra. Vi kommer att fortsätta varva tuffa lopp med mer vanliga uppgifter. Han brukar få göra tre, fyra lopp och sedan få en uppsmörjning. Det trivs han bra med. Många pratar om honom och verkar tycka om honom. Det är kul.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.