Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mindyourvalue W.F tvåa – fick ge sig i sista steget

Montélöpningen Prix Jacques Andrieu bjöd på en häftig tvekamp. Mindyourvalue W.F. ledde vid upploppets början, men passerades av Clegs des Champs kort före mål.
– Det går inte att vara besviken. Inte efter en sådan här prestation, säger "Valles" skötare Jessy van den Berg.

Publicerad:

Mindyourvalue W.F. kom till start med tre raka segrar och reds offensivt av Eric Raffin. Robert Berghs häst nådde ledningen där han sedan travade de första 1.850 meterna efter 1.14,3.

I ingången till sista sväng kom Clegs des Champs (e. Legs du Clos) fram på utsidan och det var mellan dessa två hästar som striden skulle stå. Över upploppet stod det länge och vägde, men till slut satte Clegs des Champs nosen främst.

"I dag var det en som var bättre"

Segertiden i grupp II-loppet skrevs till 1.13,2 över 2.850 meter och vinnaren belönades med 45.000 euro. För Mindyourvalue W.F. blev det 25.000 euro och skötaren Jessy van den Berg var nöjd efteråt.
– Han brukar inte ge sig, men i dag var det en som var bättre. Jag kan inte vara annat än nöjd. Det går inte att vara besviken. Inte efter en sådan här prestation, säger van der Berg.

Närmast bakom den överlägsna tätduon följde Jerry Riordans Shadow Gar och Björn Goops Julio de Luxe. Titelförsvararen Arlington Dream slutade femma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.