Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Minnucci kopplar grepp i Björnkampen

Foto: Martin Langels/ALN
Giampaolo Minnucci tog hem Björnkampen 2017. Foto: Martin Langels/ALN

Giampaolo Minnucci tog hem Björnkampen 2017. Detta efter att ha plockat hem två av de fyra loppen i kuskmatchen.

Publicerad:

Lopp 1:
Björnkampen avgörs i fyra avdelningar på Bodentravet ikväll. Tio inbjudna kuskar finns med i startlistorna och den som samlat ihop mest poäng i dessa lopp vinner. Kusken bakom klasshästen Varenne inledde med att plocka hem det första loppet i Björnkampen efter en väl avvägd styrning med Jenny Hassgrens Sailfish (e. Express It).
– Hästen var lite småhet och hamnade invändigt. Luckan kom perfekt och det var klart redan 150 meter kvar. Förut körde jag ungefär 1 500 lopp per år, men nu är jag nere på cirka 500-600 lopp per år. När vi slog Victory Tilly för första gången år 2001 är det bästa minnet jag har från travet i Sverige, sade Giampaolo Minnucci.

Lopp 2:
I det andra loppet av Björnkampen gick segern till titelförsvararen Hanna Olofsson som segrade med Gunnel Fredrikssons Sulaiman O.K. (e. Love You). In på upploppet kopplade ekipaget ett säkert grepp om ledaren Don Draper, den senare höll dock till andrapriset.
– Det var kanske stallets sämsta häst för inte så länge sedan. Jag vet inte vad morsan har gjort för han var ruskigt fin idag. Han var riktigt läcker att köra den här gången och sprang och väntade på anfallsorder hela tiden, sade Hanna Olofsson.

Lopp 3:
I det tredje loppet av Björnkampen visade Ulf Ohlsson att han vill vara med och göra upp om slutsegern. Han stack direkt till ledningen med Gry Kanstad-tränade Veels Balo (e. Moe Odin) som därifrån kunde bevaka händelserna hela vägen. Veels Balo vann före en bra avslutande Lykke Jonne med Genadii Bolshakov i sulkyn. Ulf Ohlssons seger innebär att det är många kuskar som har chans på slutsegern inför det avslutande loppet.
– Det var en bra travare som var snabb ut och det hela löste sig bra för oss. Han var lite hetsig i värmningen och varvade upp i och med omstarten och det gjorde mig lite orolig, men han visade fin uppfattning, sade Ulf Ohlsson.

Lopp 4:
Giampaolo Minnucci hade ett intressant slagläge i Björnkampen inför det sista loppen och efter att ha måttat in Desuper Filius (e. From Above) över upploppet. Ekipaget kopplade grepp om invändige Bear A Title sista 50 meterna.
– Det gick ganska fort där framme och jag visste att hästen gick hela vägen in i mål. När man vinner är man alltid nöjd, sade Giampaolo Minnucci.

Resultat, Björnkampen 2017:
1. Giampaoli Minnucci – 44 poäng
2. Petter Lundberg – 32 poäng
3. Ove A Lindqvist – 32 poäng
4. Hanna Olofsson – 32 poäng
5. Ulf Ohlsson – 27 poäng
6. Genadii Bolshakov – 24 poäng
7. Hannu Torvinen – 22 poäng
8. Christoffer Eriksson – 20 poäng
9. Örjan Kihlström – 16 poäng
10. Gabriele Gelormini – 11 poäng

Dagens vinnare:
Lopp 1: Oddsy (e. Moe Odin) Ove A Lindqvist (Ove Eriksson)
Lopp 2: Feminista Am (e. Muscle Hill) Krister Söderholm (Mikael Melefors)
Lopp 3: Know My Name (e. From Above) Christoffer Eriksson (Stefan Johansson)
Lopp 4: Sailfish (e. Express It) Giampaolo Minnucci (Jenny Hassgren)
Lopp 5: Sulaiman O.K. (e. Love You) Hanna Olofsson (Gunnel Fredriksson)
Lopp 6: Global Unspoked (e. S.J.'s Caviar) Örjan Kihlström (Svante Båth)
Lopp 7: Veels Balo (e. Moe Odin) Ulf Ohlsson (Gry Kanstad)
Lopp 8: Desuper Filius (e. From Above) Giampaolo Minnucci (Roger Nilsson)
Lopp 9: Bandit Hornline (e. San Pellegrino) Christoffer Eriksson (Robert Bergh)
Lopp 10: Glenn Cashman (e. Juliano Star) Petter Lundberg (Petter Lundberg)
Lopp 11: Stuart Little (e. Starchip Enterprise) Sandra Eriksson (Karl-Gustaf Lundqvist)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.