Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Misslyckad release bakom ATG-strulet

Foto: TR Bild
Patrik Brissman känner sig just nu trygg inför lördagens superjackpot på V75. Foto: TR Bild

Många spelare kokade av ilska och ATG förlorade miljontals kronor.
Driftstoppet på atg.se gick inte omärkt förbi. Det positiva är att ATG nu tror sig veta orsaken till mardrömslördagen i Skellefteå.

Publicerad:

Det handlade om jackpot på V75 och många spelare var extra intresserade av att lämna in sina system till Skellefteå-omgången i lördags. De som valde ombud-, banspel eller Tillsammans-tjänsten hade inga problem. Däremot fick sig de sena kunderna på atg.se en rejäl käftsmäll. Drygt tio minuter före inlämningsstoppet 16.20 blev det ”game over” för sidan.
– Det var extremt olyckligt och jag kan fortfarande inte göra annat än be våra drabbade kunder om ursäkt. Det är fullt förståeligt att många blev väldigt upprörda, säger ATG:s informationschef Patrik Brissman.
För ungefär ett år sedan utsattes atg.se för en så kallad DDoS-attack (på engelska
Distributed Denial-of-Service), en överbelastningsattack, som fick följden att det blev väldigt svårt att spela på sidan. Lördagens incident berodde dock på något helt annat.
– Vi har jobbat intensivt sedan i lördags med att lokalisera orsaken till driftstörningen. Vi tror oss nu ha funnit felet i en så kallad release som gjordes tidigare i höstas. I en release så ingår en eller flera nya tjänster (exempel ny videospelare) eller förbättringar av existerande tjänster (exempel ökad stabilitet i oddsuppdateringen). Vi har nu, som det heter på IT-språk, backat releasen, det vill säga tagit bort den. Därefter har vi i testmiljö simulerat det som hände i lördags och då inte upptäckt några fel. De här testerna kommer att fortsätta under onsdagen, berättar Patrik Brissman.

Är ni helt säkra på att problemet är löst?
– Just nu, med reservation för att de nya testerna visar annorlunda resultat, känner vi oss trygga i att ha hittat och åtgärdat problemet. Men med teknik kan man aldrig vara riktigt säker, så det går inte att lova något till 100 procent.

Med tanke på att ingen spelare klarade sju rätt i Skellefteå kan en ensam vinnare på Åby, som bärs upp av en rad olika SM-lopp, vinna runt 69 miljoner kronor. Det här borgar förstås för en ännu värre hausse än den i Skellefteå.

Känns det inte nervöst med tanke på vad som hände i lördags?
– Eftersom vi tror oss ha hittat felet är jag just nu trygg. Vi tänker göra allt vi kan för att spelarna nu istället ska få en positiv upplevelse av den här jackpotomgången, svarar Patrik Brissman.

Den sistnämnde kommer ändå med ett råd i all välmening...
– Jag råder ändå alla V75-fans att vara ute i god tid med sina spel på lördag. Det har varit ett fantastiskt intresse under veckan för Superjackpoten och det intresset kommer att öka ju närmare lördagen vi kommer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.