Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mister J.P. fortsätter att vinna

Foto: MARIA HOLMÉN
Mister J.P. tog sin åttonde raka seger när han vann V75-7 på Jägersro idag. Foto: MARIA HOLMÉN

Lördagens V75-omgång avgjordes på Jägersro och där tog Mister J.P. en ny seger. Treåringen är därmed fortsatt obesegrad efter åtta karriärstarter.

Publicerad:

Mister J.P. (e. Taurus Dream - Baghdad Dream) kunde ta ledningen kort efter start. Efter en öppning på 1.11,9 första 500 meterna fick Björn Goop dämpa tempot till 1.15,9 första varvet.
Mister J.P. hade sedan inga som helst problem att kliva undan till karriärens åttonde seger på lika många starter. Segertiden blev 1.14,1a/2.140 meter. Förstapriset var 150.000 kronor och totalt har Mister J.P. tjänat 2.125.000 kronor.

– Det här är både skoj och skönt. Det kändes jättebra och han uppträdde på perfekt sätt.  Det har varit en pers att han varit sjuk och att det tagit tid, men det är en härlig individ och vi hoppas att han ska klara täta starter, sade Björn Goop och nästa uppgift blir Kriteriekval för treåringen.

V75-omgången inleddes med favoritfall då Lover Face inte kunde plocka ned en ledande Bear Dancer utan fick nöja sig med en femteplats. Bear Dancer kördes till ledning efter 600 meter. Över upploppet satt Björn Goop och bevakade så inte Pedro Bi i rygg skulle få lucka.

– Jag skulle försöka ta ledningen direkt, men fick ändra lite taktik. Ledningen var dock den position jag ville ha för det var därifrån jag trodde vi skulle kunna vinna loppet, sade Björn Goop, som tog två V75-segrar idag, om den av Ulf Stenströmer-tränade hästen.

I V75-2 galopperade favoriten Digger Lord kort i starten. Istället avancerade Erik Adielsson med hästen 1.300 kvar och pressade sig till ledning varvet kvar. Digger Lord galopperade sedan i ledning 450 kvar. Då öppnade det sig för Protector som fick spets från rygg på ledaren och Mellby Ciceron som spurtade till seger efter ha fått fritt från tredje inner i sista sväng.

– Den här gången hade jag matjord i fickorna. Jag körde invändigt 800 kvar, men 500 kvar trodde jag att jag hade kört in i fällan. Sedan öppnades allt och det är underligt hur det kan bli ibland, sade Peter Untersteiner som tränar både Mellby Ciceron och Protector som blev etta och tvåa.

I guldloppet, V75-3, lyckades Arazi Boko svara upp ledningen i en snabb öppning. Därefter fick han dämpa tempot en bit innan Christoffer Eriksson satte full fart igen 500 kvar. Arazi Boko sprintade då undan till säker seger på 1.11,0a/1.640 meter.

– Arazi Boko har en toppform som han inte haft tidigare och han är tuff. Det var mycket snyggt kört av Christoffer Eriksson, sade hästens tränare Henrik Södervall.

– Jag ville inte bjuda in de andra på speed då hästen är mer stark än snabb, sade Christoffer Eriksson.  
 
I V75-4, ett lärlingslopp avslutade Beverly Boulevard mycket bra efter en ryggresa och hade ett klart grepp tills kort före mål. Då kom Sheer Bliss med en vass slutstöt och det var först efter målfoto som Beverly Boulevard segrade.

– Det löste sig perfekt idag, men så fick hon också rätt lopp denna gång. Hon brukar alltid leverera, sade Adrian Kolgjini om den av Mats Öhman-tränade hästen.

I V75-5 kunde Balero Mearas köras till ledning efter 400 meter. Sedan hade den fyraåriga hästen inga större problem att segra.

– Det kändes komfortabelt hela vägen. Hästen kändes kanske till och med bättre idag än förra gången, sade Erik Adielsson om den av Svante Båth-tränade hästen.

I V75-6 var det dags för Adrian Kolgjini igen som därmed tog en dubbelseger på V75 på hemmabanan. Resolut körde han Buzz Mearas till ledning, men det kostade 1.08 första 500 meterna. Ändå var den fyraårige valacken överlägsen till slut då han segrade på 1.10,9a/1.640 meter.

– Det var verkligen bra gjort av honom att inleda på 1.08 första 500 på en halvblöst bana och sedan bara lämna de övriga hästarna. Det här var riktigt skönt, sade Adrian Kolgjini.

Rätt V75-rad:
7 Bear Dancer
8 Mellby Ciceron
1 Arazi Boko
11 Beverly Boulevard
2 Balero Mearas
7 Buzz Mearas
4 Mister J.P.

V75-utdelning:
7 rätt: 100.864 kronor.
6 rätt: 728 kronor.
5 rätt: 68 kronor.

V75-omsättning: 79.267.754 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.