Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Mitt livs svåraste beslut"

Foto: HANOLD/ALN
Carl-Erik Lindblom slutar köra travlopp. Foto: HANOLD/ALN

33.448 körda lopp, men nu är det färdigkuskat för Carl-Erik Lindblom.
– Mitt livs svåraste beslut, säger Örebrotränaren.

Publicerad:

Den snart 59-årige Carl-Erik Lindblom har de senaste åren haft bekymmer med ryggsmärtor efter en olycka på Örebrotravet hösten 2013. Lindblom körde sitt senaste lopp den 4 januari och har under uppehållet bland annat opererats i ländryggen. I början av mars kommenterade Carl-Erik sin rygg i Travronden och hade då förhoppningar om att vara tillbaka i sulkyn i april.
Igår tog han beslutet om att lägga körspöet på hyllan. Efter 33.448 lopp har Carl-Erik Lindblom kört sitt allra sista.
– Det var mitt livs svåraste beslut, men jag gick på min doktors inrådan. Det känns hårt. Jäkligt hårt, säger Carl-Erik till Travronden. 
Örebroprofilen har varit med i travbranschen sedan han lärde sig gå, för att citera honom själv, och han stannar på 3.461 segrar (enligt Travsport.se). 
– Jag är väl den mest anonyme kusken som vunnit över 3.000 lopp och varit med i såväl EM som VM för kuskar, men det är väl också lite upp till mig själv också. Jag har vunnit flera stora lopp, men den riktiga pricken över i:et saknar jag tyvärr, säger han. 
Vad ska du göra framöver?
– Tränarrörelsen kommer jag lägga ner och mina 15 hästar på listan kommer byta tränare. Jag kommer så klart inte släppa travet helt, men kommer inte att köra eller träna några hästar. Jag får väl börja samla pantburkar eller nåt sånt...
Du har hållit på med trav så länge. Är du orolig över framtiden?
– Närå, jag vet att det finns många pantburkar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.