Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mofaksan trivs på Umåker

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Mofaksan och Ove A Lindqvist. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Mikael Olssons Mofaksan har tjänat över 1,2 miljoner. En tredjedel av dessa pengar har det tioåriga Gävlestoet tjänat på Umåker.

Publicerad:

Mofaksan (e. Fakse) startade med 60 meters tillägg i finalen i Norrlands Stoelit i Umeå ikväll, men in på slutrundan körde Ove A Lindqvist till ledningen och sedan var segern aldrig i fara.
- Hon låg på lite för mycket och det var därför jag körde offensivt, men hästen lugnade ner sig i ledningen. Hon svarade hela tiden på häst, sade Lindqvist efter kvällens tredje V64-vinst (tre kallblod).

Det här var fjärde 100.000 kronors-vinsten för Gävlehästen Mofaksan i Umeå. Vid tre tillfällen har hon vunnit Norrländska Elitstoet (2016, 2013 och 2012) och så dagens fullträffen i finalen i Norrlands Stoelit.
- Vi får börja leta hus här uppe... Hon har varit bra, men det finns utveckling i henne hela tiden, kommenterade tränaren, ägaren och uppfödaren Mikael Olsson.

Segertiden landade på 1.25,4/2.200 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.