Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Monté ger en extraväxel

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Patrik Österberg och Moa Nilsson vid tidigare Solvallaseger. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Lång distans och monté, det passar Bring Me Staro som hand i handsken. Vi kollade hästens status inför dagens start på V65.

Publicerad:

Fuxige Bring Me Staro som tränas av Moa Nilsson dyker upp i V65-2 som en av de mest betrodda. Efter två raka sulkystarter är det nu dags att starta i häststens favoritdisciplin, monté. Vi kollade läget med tränarsambon Patrik Österberg på väg till Solvalla. 
- Allt är bra med hästen och dagens proposition passar honom utmärkt, det är över längre distanser som han kommer allra bäst till sin rätt. Senast gjorde han bort sig direkt och tog även en galopp 500 meter kvar. Jag tycker ändå det var bra gjort att komma in på en 1.17-tid över fyra varv med tanke på det. I monté har han aldrig galopperat efter 22 starter, så att han skulle göra bort sig är inget som oroar.

 

Vad tycker du om uppgiften idag?
- Jag tycker att motståndet ser lämpligt ut och jag säger åt Nina att rida offensivt, blir det dödens spelar det inte så stor roll, det viktigaste är att han är med i främre träffen för att känna sig motiverad. Det blir som vanligt skor runt om idag när det handlar om monté och visst tror jag på lite segerchans, säger Patrik Österberg.  

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.