Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mosaique Face glänste i provlopp

Foto: ALN
Mosaique Face visade på torsdagen att han fortfarande är att räkna med. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: ALN

Efter vårens sjukdomsproblem är Mosaique Face tillbaka på banan med besked. På torsdagen testades 13-faldige miljonären i ett provlopp på Jägersro och dundrade runt på 1.11,2a/1640 meter.

Publicerad:

Det har varit höga toppar och djupa dalar kring Mosaique Face (e. Classic Photo) under våren. I början av mars imponerade han i ett provlopp på 1.11,6a/1.640 meter och följde upp med en läcker årsdebut i Steinlagers Minneslopp på Momarken två veckor senare. Men sedan började problemen - i april svek han som storfavorit i ett kval till Olympiatravet och sedan hästen visat dåliga blodvärden hos veterinär befarade Lutfi Kolgjini att karriären var över.

De senaste veckorna har det låtit uppåt igen kring Mosaique Face och nu är det inte långt kvar till tävlingscomebacken. På torsdagsförmiddagen var stjärnan ute i ett provlopp med Adrian Kolgjini i sulkyn och vilket formbesked han gav. Efter tidig ledning passerade Mosaique Face första 500 på 1.09,6 och första tusen via 1.12,2, innan han i en snabb avslutning korsade mållinjen åkandes på 1.11,2a/1.640 meter. Åttaåringen visade med all tydlighet att han blir att räkna med framöver.

Adrian Kolgjini intervjuades efteråt av Anders Nilsson i webb-tv (finns på Jägersros facebook-sida) och konstaterade följande:
– Han har tränat riktigt bra och mycket bättre än vad vi förväntat oss. Därför körde vi det här provloppet, vi siktar mot Östersund nästa helg med honom och han behövde en genomkörare inför det. Han kändes skitfin i provloppet, det brukar inte vara hans grej med järnskor men de plockar vi av i Jämtlands Stora Pris, sa Adrian Kolgjini i intervjun. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.