Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mosaique Face klar för Åby Stora

Foto: MARIA HOLMÉN
Mosaique Face klar för Åbys Stora Pris. Foto: MARIA HOLMÉN

Nästa topphäst är klar för Åby Stora Pris. Efter den starka prestationen i Hugo Åbergs Memorial får nu Mosaique Face en inbjudan.

Publicerad:

Det blev en andraplats i Hugo Åbergs Memorial med kanontiden 1.09,0a/1.609 meter. Nästa storlopp för Lutfi Kolgjinis stjärna blir Åby Stora Pris.

 
Mosaique Face gjorde ett makalöst lopp i Hugo Åbergs Memorial och jag var mycket nöjd med min häst. Han trivs över två heat och kommer med absolut toppform. Jag vann Åby Stora Pris med Garland Kronos 2008 och vill gärna vinna loppet igen, säger Lutfi Kolgjini i ett pressmeddelande.
 
Loppet avgörs i två heat på 1.609 meter den 13 augusti. Två miljoner kronor väntar segraren. Åbys sportchef Jon W Pederson är förväntansfull.
 
– Mosaique Face var oerhört tapper i nederlaget på Jägersro och gjorde ett strålande lopp. Han har hårdheten som krävs i loppen och det blir spännande att se honom, säger Jon W Pedersen. 
 
Med 15 segrar i karriären har Mosaique Face tjänat 12.428.136 kronor. Sedan tidigare är Un Mec d'Heripre inbjuden.
 
Inbjudna till Åby Stora Pris 2016
Häst – Tränare
Un Mec d'Heripre (e. Orlando Vici - I Love You Darling) – Fabrice Souloy
Mosaique Face (e. Classic Photo - Iona L.B.) – Lutfi Kolgjini 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.