Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moström efter olyckan: ”Gått mirakulöst bra”

Foto: ATG LIVE
Foto: ATG LIVE

Efter fredagens olycka kunde Årjängs travbanechef komma med lugnande besked.

Publicerad:

Olyckan var framme vid dagens lunchtävlingar i Årjäng. I samband med V65-2 krokade två ekipage ihop, varpå det tredje körde in i dem. Resultatet blev att både Kristina Larsson bakom Lysjö Wilda och Peter Strömberg bakom Hammars Cina flög ur sina sulkys samtidigt som hästarna kom lösa. Göran Antonsen och Tivo krokade i hop med det förstnämnda ekipaget, men klarade sig undan olyckan.
– Kristinas häst galopperade bakom startbilen och när fältet skulle iväg så snubblade hennes häst till och bröt ut. Då fastande hon i Göran Antonsens sulkyhjul. Då kom Peter Strömberg bakifrån och både Kristina och Peter gick i backen, säger Roger Moström, travbanechef på Årjängstravet.

"Lämnar sjukhuset under kvällen"

Peter Strömberg var uppe på benen omgående och klarade sig förhållandevis bra med ett par skrapsår och blåmärken. Värre såg det ut att ha gått för Kristina Larsson som blev liggande på banan inledningsvis. Efter en stund kom hon upp på benen innan hon senare åkte med ambulans för ytterligare vård.
– Jag har precis pratat med henne. Hon ska få ögat spolat från lite grus, i övrigt mår hon okej. Hon har inte ont någonstans och hon ska lämna sjukhuset under kvällen. Det har gått mirakulöst bra måste jag säga.
Hur gick det för hästarna?
– Det har gått jättebra och man har inte hitta något fel på någon av dem, inte ens skrubbsår.
Vad har du för reflektioner efter olyckan?
– Jag är väldigt tacksam för att vi har övat på en sådan här incident. Det var tydligt vad vi har för olika roller när det hände. Det mesta av det vi hade övat in satt som det skulle. Visst, lite smådetaljer finns det alltid att slipa på.
Vad var det för övning?
– Vi ville göra i ordning en mall för hur vi skulle agera. I fjol gjorde vi en stor övning som vi till och med filmade. Det är den mallen vi lever efter på banan. Vi har erbjudit andra banor att ta del av den, även om man måste skräddarsy efter respektive bana. Det kan vara saker som vem som ska möta upp ambulansen på E18 och så vidare. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.