Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mot ny seger på Solvalla?

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Björn Karlsson och Tangen Haap segerdefilerar efter sin vinst i årets Elitkamp på Solvalla. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Solängettränaren Björn Karlsson tog sin livs största seger tillsammans med Tangen Haap i Elitkampen. På tisdag är duon tillbaka på Solvalla igen.

Publicerad:

Solvalla kör inte lika många kallblodslopp som för några år sedan, däremot är de som avgörs större löpningar. På tisdag är det Hjördis lopp som står på programmet med ett förstapris på 100.000 kronor. Distansen är 2140 meter med bilstart och öppet för kallblod som tjänat lägst 500.000 kronor. Även om anmälningstiden går ut 09.00 i morgon ser det ut att bli ett riktigt sevärt race. Nämnde Tangen Haap utmanas bland annat av Smedheim Solan, Tand Kraft och Art Nökkve. Just Smedheim Solan var tvåa och närmast före Tangen Haap senast i det stora loppet Nordic King i finska Härmä.

Noterbart är att Solvalla även har ett nyinstiftat kallblodslopp under jubileumspokalsdagen den 14 augusti. Det är via samarbete med Menhammars Stuteri som det bjuds på 200.000 i förstapris i Jäntungens lopp för fem- och sexåringar. Här är det 20 meters fördel för ston över medeldistans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.