Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mot Sprintermästarfinal

Foto: MIA TÖRNBERG
Breidabliks Nubbe vann försök ett till Sprintermästarfinalen. Foto: MIA TÖRNBERG

Försöken av Sprintermästaren har körts där två av favoriterna fick se sig slagna – revansch väntar i finalen.

Publicerad:

I V75-2 och första uttagningsloppet till Sprintermästaren föll favoriten Uncle Lasse med Örjan Kihlström.  Vann gjorde Conrad Laugers Breidabliks Nubbe. Tömmarna fick Christoffer Eriksson hålla i, då Lauger är avstängd, och Eriksson kunde inte gjort det bättre. Vinnarduon vann på ett imponerade sätt efter att ha legat utvändigt om ledaren Telecomando O.K loppet igenom. Favoriten Uncle Lasse låg i Breidablicks Nubbes rygg och under upploppet kunde han inte stå emot Bredablicks Nubbe som vann på 1.10,6a/1.609 meter. Christoffer Eriksson var glad efter segern som körde i Sprintermästaren föra andra gången.

– Det här gick riktigt bra. Jag har sett hästen nästan i alla starter han är en fin häst. Han är lika fin att köra och han lägger ingen kraft i att ligga utvändigt. Hästen känns stark, sade Christoffer Eriksson efter segern.
 
Vidare uttagnigslopp ett
1. Breidablicks Nubbe – Christoffer Eriksson
2. Uncle Lasse – Örjan Kihlström
3. Telecomando O.K. – Björn Goop
 
Även i andra uttagningsloppet (V75-3) föll favoriten vilka här var Poet Broline och Peter Untersteiner. Segrade gjorde Cruzado Dela Noche med Björn Goop i sulkyn. Som väntat tog Poet Broline spets efter start. Björn Goop styrde Cruzado Dela Noche till första utvändigt i första sväng. Tempot var något långsammare än första försöket och stannade på 1.12,4 första kilometern. Det var på upploppet som det först hettade till där det blev en speeduppgörelse mellan Poet Broline och Cruzado Dela Noche. En nöjd Björn Goop och en stark Cruzado Dela Nocke, med tussarna kvar, seglade in över mållinjen och vann säkert på 1.11,0a/1.609 meter. Trea slutade Nappa Scar och Per Lennartsson efter att ha legat i rygg på Poet Broline.
– Vi fick en speeduppgörelse vilket vi planerat och det var bra. Vi vann enkelt och det förvånade mig. Hästen är i bra form och som han brukar fanns även i dag krafter kvar. Det skulle vara kul att vinna Sprintermästaren eftersom att jag aldrig gjort det, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.
 
Vidare uttagningslopp två
1. Cruzado Dela Noche – Björn Goop
2. Poet Broline – Peter Untersteiner
3. Nappa Scar – Per Lennartsson
 
I V75-4 och sista uttagningsloppet blev det favoritseger. Veijo Heiskanen och Southwind Mozart var inte med och körde om ledningen utan ekipaget lade sig avvaktande i sista utvändigt. Täten tog Dragster och Roger Malmqvist som öppnade hårt med 1.08,2 första 500 meterna. Tempot var fortsatt hårt med kilometertiden 1.09,6 – ett tempo som passade Southwind Mozart perfekt. Första attacken kom från French Laundry och Johnny Takter med 800 meter kvar. I sista sväng var det däremot bara en häst som såg riktigt pigg ut. Vid upploppet lättade Heiskanen på tömmarna och styrde ut Southwind Mozart i femtespår som då flög förbi samtliga konkurrenter. Segern var enkel och tiden stannade på 1.09,5a/1.609 meter. Tvåa slutade In Vain Sund och trea kom Flash Håleryd. French Laundry gick i mål som fyra och var även den bäst seedade och blev därmed finalklar.
– Jag körde på i start, men han var inte lika snabb som de andra. Tempot var perfekt för mig när de körde på och när min häst gick i gång visade han att även han kan röra på sig. Nu hoppas vi på finalen, sade Veijo Heiskanen. 
 
Vidare uttagningslopp tre
1. Southwind Mozart - Veijo Heiskanen
2. In Vain Sund – Erik Adielsson
3. Flash Håleryd – Peter Untersteiner
4. French Laudry – Johnny Takter

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.