Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moving On fortsätter imponera

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Claes Svensson och Marie Nilsson har en riktig merca i Moving On. Efter fin resa lyckades Franck Nivard lotsa stoet först över mållinjen i Prix Jean Cabrol som kördes under lördagseftermiddagen.

Publicerad:

Moving On (e. Quite Easy) stod perfekt inne i loppet med drygt 5.000 euro till översta gränsen och trots att hon mötte hingstar visade stoet sig tuffast.

Franck Nivard hittade en position i andraspår för Moving On och efterhand blev det fjärde utvändigt. Med 800 meter kvar lyfte kusken ut stoet i tredjespår, men man fick fortsatt draghjälp. Över upploppet kopplade man grepp om förande Triskell Pacha (e. Elio Josselyn) och även om segern blev knapp var den ändå säker.

I och med segern tjänade Moving On 32.400 euro och det här var säkert ett bra besked till Solvallas sportchef, Markus Myron. Tränaren till Moving On, Fabrice Souloy har nämligen gått ut med att Moving On kan vara en häst för 2015 års Elitlopp.

Sedan ägarparet skickade ner stoet till Fabrice Souloy vintern 2013/2014 har hon tjänat över tre miljoner kronor. På sina fyra starter i år har hästen tjänat närmare 1,4 miljoner kronor och är därmed Sveriges vinstrikaste häst hittills i år.

Som trea spurtade Trebol (e. Hot Blues) in tillsammans med sin ständige följeslagare Gabriel Pou Pou.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.