Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moving On spurtslog El Mago Pellini

Foto: GERARD FORNI
Moving On vann på Vincennes. Foto: GERARD FORNI

Moving On sprang in cirka 1,5 miljoner kronor under förra vintermeetinget på Vincennes. Hon inledde årets meeting med att vinna Prix du Languedoc med 42.750 euro i förstapris.

Publicerad:
Fabrice Souloy har låtit Moving On (e. Quite Easy U.S. – Kings Blondie) tävlingspausa under hösten för att han haft planer på att det sexåriga svenska stoet som sprungit in drygt fem miljoner kronor ska matchas i höga klasser på Vincennes under vintermeetinget. Den planen fick alltså bästa möjliga start. Med ett formstärkande lopp i kroppen i oktober var Moving On nu mogen att kriga ner Lutfi Kolgjini-tränade El Mago Pellini i Prix du Languedoc.
 
El Mago Pellini och Jos Verbeeck fick tidigt överta ledningen och tilläts hålla 1.14-1.15-tempo ända fram till sista kurvan i 2.700-metersloppet. Stallkamraten Quick Fix, körd av Dominik Locqueneux, kastades då till snabbt angrepp i tredjespår från kön. Franck Nivard såg ut att vara rätt sen ut när han styrde på Moving On i tredjespår från andra par utvändigt, vilket fick Quick Fix att hamna ytterligare ett spår ut en bit i slutsvängen, till fjärde.
 
På upploppet fick Moving On fatt i El Mago Pellini och sista 50 meterna förmådde Nivard få stoet att avgöra på 1.13,9/2.700. Moving On drog alltså in 47.250 euro och El Mago Pellini plussade på samma tid som vinnaren på sin prissumma med 23.750 euro.
 
Quick Fix stumnade lite på upploppet, vilket inte var så konstigt med tanke på den resa han fick, men räddade på 1.14,1 femteplatsen värd 4.750 euro.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.