Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mr Chicago är död

Foto: ALN
Foto: ALN

En lovande inledning hos Veijo Heiskanen tog en snabb och tragisk vändning. Trefaldige V75-vinnaren och miljonären Mr Chicago vandrar nu dessvärre på de evigt gröna ängarna.

Publicerad:

Sjuåringen inledde karriären i hemlandet USA, men importerades 2012 och sattes i träning hos Åke Svanstedt där hästen tog tre V75-segrar. En av fullträffarna togs dessutom i bronsfinalen under Elitloppshelgen 2013. 

I samband med Åkes USA-flytt bytte sedan hästen tränare till Örebros Per Fromell och i början av 2015 anlände han till Peter Untersteiner. Sista anhalten var hos Veijo Heiskanen i december förra året och efter en mersmakande andraplats i ett silverförsök bakom Buzz Mearas i Kalmar i början av mars såg det ut som att Cantab Hall-avkomman gick en spännande vår och sommar till mötes.
– Det är så tråkigt, så tråkigt. Han var en sådan fin och trevlig häst, men skelettet var för skört. Två veckor efter andraplatsen gjorde han illa sig i ett framben i träningen och det visade sig vara ännu en hovbensfraktur. Den tredje på samma ställe till och med. I samråd med ägarna valde vi att avliva honom, berättar Veijo Heiskanen.

Mr Chicago, hela tiden ägd av L.G.J. Invest i Örebro AB, tog nio segrar på 36 starter, sprang 1.10,6ak som snabbast och tjänade under karriären 1.508.972 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.