Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mr Golden Quick vann Oulu Grand Prix

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Två svenskfödda hästar gjorde upp om segern i gulddivisionen i finska Uleåborg på lördagen. Sobel Conway och Mr Golden Quick bjöd på en sevärd upploppsduell där den senare drog längsta strået.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Olli Koivunen styrde storfavoriten Sobel Conway till ledningen 900 meter före mål. Han anförde fortsatt i utgången av sista sväng, men på slutrakan kom Mr Golden Quick (e. Make It Happen) hastigt och spurtade förbi för Petteri Joki.

Segertiden skrevs till 1.12,7 över 2.120 meter och förstapriset var 10.000 euro.
– Jag är inte överraskad. Jag visste att Mr Golden Quick var ännu bättre än i Boden senast. Här i Finland är gulddivisionen litet lättare än hemma i Sverige, därför kör vi här, sade tränaren Mika Haapakangas

Första delfinalen av Hovligan körs på Vermo den 16 november med 20.000 euro i första pris.

Markku Nieminens stall tog en dubbelseger i treåringarnas Oulu Express. Raskolnikov Frido (e. Muscle Hill) spurtade till seger på 1.14,7 över 2.120 meter för Santtu Raitala. Förstapriset var 16.000 euro. Sahara Peyote gav segraren en bra match och var tvåa i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.