Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mr Picolit åter i Sverige

Foto: MIA TÖRNBERG
Mr Picolit och Jorma Kontio. Foto: MIA TÖRNBERG

Topphästen Mr Picolit kom tillbaka till Sverige i helgen och går i träning hos ett Jägersroproffs.

Publicerad:

Mr Picolit (e. Scarlet Knight-Good Enough) utvecklades till en topphäst hos Åke Svanstedt mellan 2011-2013 där största framgången var fullträffen i Copenhagen Cup på Charlottenlund i Danmark. När Svanstedt flyttade till USA gick den numera nioåringe hingsten i träning hos Raoul Engblom och det blev en vinst 2014, Bergslagsloppet i Lindesberg.

I slutet av 2014 flyttade Mr Picolit till Åke Svanstedt i USA, men det blev inga framgångar för hästen under fjolåret. Han slutade oplacerad i samtliga fyra starter på amerikansk mark och travade som snabbast 1.11,0a/1.609 meter.
- Det blev inget bra med USA och Mr Picolit kom tillbaka till Sverige i lördags. Vi ska göra ett försök till med hästen och han ska tränas av Joakim Lövgren, säger delägaren Hans-Gunnar Heed.

Hingsten har totalt gjort 52 starter (19-6-3) och tjänat över 3,6 miljoner kronor. Rekorodnoteringen 1.10,2a/1.609 meter travade Mr Picolit som trea i H.K.H. Prins Daniels lopp i Gävle 2013.
- Hästen har haft det motigt med operationer under karriären och får kanske tufft att springa. Vi får se hur han trivs och Lövgren får ta den tid han behöver, fortsätter Heed.

Joakim Lövgren blir Mr Picolits femte tränare. Han har tidigare varit hos Olle och Björn Goop samt nämnde duon Raoul Engblom och Åke Svantstedt. Hästen är avelsvärderad och har högt skattat avelsvärde.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.