Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Multiarena

 på Mantorp

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Mantorp har tagit första steget mot en Multiarena. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

Nu är finansieringen av den första etappen av multiarenan säkrad, berättar Corren. 

Om det blir grönt ljus för etapp två har Mantorp snart en travbana på 1200 meter.

Publicerad:

Multiarenan på Mantorp kommer bland annat innehålla två ridbanor med fibersand, som ska anläggas på travbanans innerplan. För det har nu 3,9 miljoner kronor säkrats till finansieringen. Utöver det ska mobila läktare införskaffas liksom hinder och maskiner. Går allt enligt planen kan ridbanorna vara klara till sommaren. Det är vad som ingår i den första etappen.
– Själva byggprocessen är inte särskilt lång, kanske tre-fyra veckor. Före maj månad finnas det egentligen ingen anledning att de står klara, säger Åsa Waern till Corren.
Travbanan berörs mer direkt av den andra etappen. Där är tanken att travbanan ska förlängas från 1000 till 1200 meter.

– Att travovalen blir längre ger nya förutsättningar. Den kommer bli mer attraktiv att tävla på, säger Åsa Waern till Corren. 
Hon är hoppfull vad gäller finansieringen av etapp två, som beräknas kosta fem miljoner kronor.

– Jag har en hel del uppslag som jag jobbar med och är positiv till att det kommer gå bra. När tänkta finansiärer ser att det lossnar och att vi kommer igång med ridbanorna blir det lättare att diskutera, säger Åsa Waern.
I den andra etappen ingår även en helt ny oval avsedd för islandshästar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.