Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mycket blågult på pallen

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Det var stort svenskintresse i Prix du Pont de L'alma (€52.000) på Enghien. Bäst gick det för Björn Goop-tränade Xea Venus som höll bra till en andraplats.

Publicerad:
Lutfi Kolgjini-tränade Paparazzi (e. Infinitif) och Pierre Vercruysse snabbstartade till ledningen med svenskfödde Amour Rapide (e. Love You) kloss i rygg. En annan svenskfödd häst, Zonguldak (e. Love You), gick fram först utvändigt om ledaren och kunde sedermera överta densamma efter drygt 500 meter. Kort därefter gick Jaguar Broline (e. Pine Chip) fram och tog hand om kommandot en kort bit innan Tsar d'Andain var i tät när 1000 meter passerades.  En passering där fältet noterades för tiden 1.15,7.
 
Zonguldak hittade ut i andraspår med ett drygt halvvarv kvar och satt i ledningen igen, men fick omgående tuff press av Pancottina Bar (e. Varenne) och Alexandre Abrivard som gick undan i fin stil på upploppet på segertiden 1.13,8a/2.150 meter. Xea Venus (e. Charmy Skeeter), tränad av Björn Goop, avslutade bra till andraplatsen värd 13.000 Euro, medan Zonguldak blev trea och tjänade 2.600 Euro. Paparazzi höll slutligen till plats fyra.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.