Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Mycket ljus framtid"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ove A Lindqvist har varit etta och trea med Niclas Torstemos kallblod. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

På Umåker ikväll står kallbloden i centrum och nu har finalerna i Norrlands Treåringselit och Fyraåringselit avgjorts. Niclas Torstemo har firat framgångar och var inte långt ifrån full pott.

Publicerad:

Trots 60 meters tillägg var Pydin (e. Moe Odin), som i tidigare i höstas av fyra i Derbyt i Norge, helt överlägsen i Norrlands Fyraåringselit, tillika Troll Kevins lopp. Ove A Lindqvist var placerad i tredje ytter in på slutrundan med Niclas Torstemos kallblod. Hästen fick anfallsorder drygt 800 kvar, svepte till ledningen 350 meter senare och sedan var det spel mot ett mål.

- Jag har kört många bra kallblod och det här är en av de bästa. Hästen är normalt startsnabb, men han gick med sommarskor och hade lite problem med fästet. Jag körde till i 100 meter och sedan var det lugnt. Han är stor och tung och Niclas har mycket att slipa på, men jag tycker att framtiden är mycket ljus för Pydin, berömde Lindqvist.

Segertiden landade på 1.26,3/2.200 meter och Pydin tjänade 100.000 kronor.

Demex efter tuff duell

I treåringarnas final, Eld Kevins lopp, gick segern till Jan-Olov Perssons Demex (e. Järvsöfaks). I händerna på Ulf Ohlsson hittade hästen till ledningen och passerade första rundan efter 1.35. På sista bortre långsidan var han rejält uppvaktad av dödenstravande Tånga Kongen, men täthästen kom tillbaka och fick nosen först i en tät duell. Demex noterade 1.31,3/2.140 meter och förstapriset uppgick till 100.000 kronor. Inför den här starten hade treåringen knappt 55.000 på kontot.

- Det var har varit en del galopper, men idag skötte hästen sig. Han kunde inte riktigt vara med en bit på baksidan och det var tur att kurvan kom. Sedan var det strid hela vägen in i mål och jag var inte säker förrän mållinjen passerades. Jag hade inte koll att det var 100.000 kronor i förstapris och det var skoj att det var så mycket till vinnaren, sade segerkusken.

Tvåan Tånga Kongen och trean Pyvi tränas av Hagmyrens Niclas Torstemo, som hade en finfin kväll med sina tre kallblod på Umåker ikväll.

FAKTA

Umåker

Umåker Travbana
Travbanevägen 50
904 40 Röbäck
Tel: 090-10 07 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 211 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.