Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Myron laddar för natten...

Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD
Markus Myron laddar för en tidig söndag. Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD

Solvallas Elitloppsgeneral Markus Myron väljer att stå över Gävles V75-omgång idag för att istället prioritera familjen.

Publicerad:

Men vid 04.00-tiden i natt börjar Myrons spännande och säkert svåra söndag.
– Det är Ann-Sofie Bergfeldt som representerar Solvalla idag i Gävle och som sedan rapporterar allt till mig. Däremot inleds min söndag okristligt tidigt eftersom jag ska följa Pinkmans lopp på Meadowlands, berättar Markus, som lär få några timmars rejäl hjärngymnasik innan Elitloppspusslet är lagt.

Hur många hästar är fortfarande kvar i kampen om en plats i Elitloppet?
– Det är svårt att säga ett specifikt antal. Vinnaren i Prins Daniels lopp är garanterad en plats och fjolårsvinnaren Magic Tonight får en biljett i årets lopp om Roger Walmann vill det. Han kommer att lämna svar direkt efter loppet i Gävle. Pinkman är den enda, förutom redan klara Resolve, som kan bli aktuell från Nordamerika i Elitloppet. Detta eftersom det inte går att få klart med papper och sådant för någon annan häst.

Är det någon som fallit bort eller tackat nej av de aktuella på sistone?
– Nej, faktiskt inte. Det kommer inte heller att finnas några utfyllnadshästar i årets Elitlopp, utan den som jag plockar in som 16:e och sista deltagare har säkert också segerchans.

Hur stora påtryckningar får du fått från tränarhåll?
– Det är faktiskt ganska lugnt. Visst ringer någon ibland och vill att en speciell häst ska bli klar tack vare fina prestationer och form, men jag säger bara att ingen mer tas ut förrän under söndagsmorgonen.

Hur många får chansen från Prins Daniels lopp?
– Det är samma där, omöjligt att svara på. Kanske bara vinnare, eller så även en tapper tvåa och trea.

Klara för Elitloppet är: B.B.S.Sugarlight, Call Me Keeper, Nuncio, Oasis Bi, On Track Piraten, Propulsion, Resolve, Timoko, Un Mec d'Heripre, Voltigeur de Myrt och Your Highness.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.