Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nadal joggade 1.12,8 full väg

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Nadal Broline. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Nadal Broline avslutade fjolåret den 26 september genom att vinna finalen i bronsdivisionen och ikväll svarade hästen för en mycket fin comeback.

Publicerad:

Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline (e. Yankee Glide) för en strålande comeback efter lång frånvaro. Sexåringen fick rygg på ledande Jeppas Maxi (också comeback), men drygt 850 kvar valde Ulf Ohlsson gå ut i dödens och redan in på upploppet hade Nadal Broline kopplat segergrepp. Utan att pressas länsade han undan till lätt vinst.
- Det är fina hästar och då blir det lite körning i loppen. Nadal Broline kändes fin och förberedelserna hade varit bra. Det är en fantastisk häst och det kändes som att han joggade den här tiden, sade Ulf Ohlsson.

Segertiden i det här loppet med blott fyra hästar landade på starka 1.12,8/2.140 meter och förstapriset uppgick till 35.000 kronor. Nadal Broline har 1,2 miljoner kronor på kontot och har hög kapacitet för silverdivisionen.
Jeppas Maxi var godkänd tvåa från ledningen och Pantarei Ans smög med till tredjepriset. Fyra slutade Usain Henna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.