Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Något för årgångstoppen?

Foto: KANAL75
Some Summit övertygade på nytt under onsdagskvällen. Foto: KANAL75

Starterna för Veijo Heiskanen har gett kraftig mersmak. Some Summit kan vara något för stokullens förnämsta pallplatser.

Publicerad:

Dream Vacation-avkomman visade visserligen framhovarna redan ifjol som sexa i långa E3-finalen, men det känns ändå som att hon tagit ytterligare ett steg uppåt i händerna på Veijo Heiskanen. Hästen har körts fram i dödens i två starter på raken och krossat motståndet lika många gånger. Med gott om luft ner till de närmast sörjande. Fyraåringen har inte mött de allra värsta konkurrenterna, men intrycket är så pass bra att hon säkert duger en bit i årgångsloppen också.  
Omgången inleddes annars med två rejäla favoritfall. Nadal Broline satt fast för länge och trots stark avslutning hann ledande Mr Hot Shot undan med knapp marginal. Bascapi In i sin tur fick överta ledningen i ett tidigt skede, men överflyglades på sista bortre långsidan. När hon turligt återtog täten var det slut i tanken och från rygg ledaren avgjorde skrällen Surinam F.H.
Lars Järpedals Raggamuffin tillhörde de betrodda, men Carl-Johan Jepson smög länge i fjärde inner. Genom sista sväng hakade dock ekipaget med i anfall och över upploppet blev spetshästen Montana Crown ett ganska enkelt byte. 
Vi kunde sedan trä favoriterna efter varandra som smultron på ett strå. 
Petri Puro ville att Västerboonthenews skulle få ett snällt lopp, men ledning i 1.15-tempo var nästan för bra för att vara sant.  
Storfavoriten hade inga bekymmer att kliva undan enkelt och pliktskyldigt. Lika lätt hade tyske Jairo och Joakim Lövgren och segerreceptet var precis detsamma. Ulf Ohlsson kunde använda carbonpapper när det gällde sin styrning bakom V86-omgångens tyngsta favorit Top Of The World. I skönt ”nerborrad" stil klev fyraåringen undan med det som behövdes och den här kommer tränaren Reijo Liljendahl få roligt med framöver.
Peter Untersteiner satte punkt för V86 med en dubbelseger i rikstotoförsöket (klass I). Stay Alert skötte sig efter två raka galoppmisslyckanden och fick överta täten från stallkamraten Photoboy efter 400 meter och sedan klev favoriten undan säkert även om Peter Untersteiner fick påminna sin fyraåring över upploppsrakan.

V86-raden: 3–7–10–4–1–2–12–3
8 rätt (2.197 st): 1.943 kronor
7 rätt: 33 kr.
6 rätt: jackpot.
Omsättning: 16.428.797 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.