Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nahar krossade Quid

Foto: ALN
Robert Bergh och Nahar svarade för en flott comeback på Bergsåker. Foto: ALN

Elitloppsvinnaren Nahar imponerade i sin comeback när han från vinnarhålet/dödens enkelt plockade ner ledande Quid Pro Quo på Bergsåker (V64-5).

Publicerad:

Robert testade för ledningen redan efter 500 meter med Nahar, men Erik Adielsson valde att svara med Svante Båths Quid Pro Quo. Första varvet gick så snabbt som 1.12,6, men därefter fick Erik strypa tempot rejält. Men det fanns inget kvar att sätta emot när Nahar tryckte på rejält genom slutsvängen.
– Det har känts bra i träningen och vi kände oss mera säker i år än då vi startade vid den här tidpunkten förra året. Jag väntade till blåsten hade slutat och han bet i väldigt bra 500 kvar. Jag har fått flera erbjudande att fundera på då det gäller kommande starter och det blir enklare att blicka mot de större loppen nu efter den här insatsen, kommenterade Robert Bergh.
Segertiden skrevs till 1.14,8a/2.640 meter och förstapriset var 40.000 kronor. Västerbo Highflyer knep andraplatsen från tredje par invändigt medan Quid Pro Quo föll tillbaka till fjärdeplatsen med sitt för dagen öppna huvudlag.

Daniel Redéns fyraåring Daley Lovin imponerade vid väldigt lätt seger i försökslopp till Norrlands Grand Prix (V64-1). Daley Lovin tvingades till under 1.12,6 första varvet i dödens eftersom Robert Bergh svarade täten bakom M.T.Jest. När den sistnämnde galopperade 850 blev det spets för Daley Lovin och mycket enkelt på 1.12,7a/2.140 meter.
– En liten häst med mycket stort hjärta som tränat väldigt bra under vintern, kommenterade Daniel, som även kunde glädjas över andraplatsen med Laneheart.

Fire To The Rain slutade trea från andra par utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.