Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nahar mot tredje raka titeln?

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Nahar och Charlotte Andersson efter Elitloppssegern. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Två år i rad har han vunnit Guldbjörken på Umåker.
Kan Elitloppsvinnaren Nahar göra det omöjliga på lördag och även besegra Propulsion?
Skötaren Charlotte Andersson har en positiv feeling, men...

Publicerad:

Charlotte Andersson skötte om Nahar när han tog sin bejublade seger i Elitloppet 2013. Efter en sejour som hästskötare hos Daniel Redén, där hon bland annat fick känna på Delicious U.S., är nu Charlotte tillbaka hos Robert Bergh. Hon är huvudansvarig för filialen i Sundsvall, där också Nahar befunnit sig sedan mitten av februari.
– Det är 23 hästar på filialen just nu och Nahar verkar trivas. Han går omkring i sin gamla hage och har samma box som tidigare. Jag körde ett tuffare jobb på rakbanan med honom i tisdags och i dag fick han bara gå en lättare tur. Det är verkligen roligt att sitta bakom den här hästen.

Märks det att han hunnit bli tolv år?
– Nej, verkligen inte. Han är som sagt väldigt rolig att köra och har mycket glöd i sig. Jag tror inte att hästen själv vet att han är så gammal.

Charlotte har som sagt jobbat en tid hos Daniel Redén och borde därmed ha bra koll på Propulsion. Han är den stora favoriten i Guldbjörken (V75-3) på lördag och de flesta spelare lär spika. Går det att besegra Propulsion?
– Det är en otroligt bra häst, så Nahar har en tuff uppgift framför sig. Men sedan är det ju det här med att alla lopp ska köras och så. Vi måste i alla fall prova och jag har en positiv känsla inför loppet. Dessutom verkar hästen gilla Umeå.

Bricka fem bakom bilen tycker Charlotte är ett av de bättre spåren för Nahar. Dessutom vankas det nu racerbalans.
– Målsättningen är att köra barfota runt om, vilket hästen inte gått på länge. Då det gäller huvudlag så lär inte Robert bestämma detta förrän efter värmningen på lördag.

En tolvåring är redan klar för Olympiatravets final, nämligen Spring Erom. Robert Bergh slog självaste Nuncio med sin Kadett C.D. Så ”Bergharn” vet att ingenting är omöjligt. Men två tolvåringar till final låter förstås lite galet, eller?

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.