Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nahar på topp igen

Foto: ALN
Foto: ALN

Totalt avhängd i Finland förra lördagen. Idag vinnare av Guldbjörken på 1.11,6a/1.640 meter och plötsligt ett hett namn bland alla de som vill ha plats i Elitloppet om tre veckor. Det handlar om den oberäknelige Nahar.

Publicerad:

- Jag har aldrig haft en mer kapabel häst, men heller aldrig en mer ojämn, sade Robert Bergh efter triumfen i Umåkers storlopp.

Världsrekordhållaren över medeldistans (1.10,5a/2.140 meter på Solvalla i höstas) Nahar (e. Love You) vann Elitloppet för två år sedan, galopperade bort sig i försöket ifjol, och tioåringen aspirerar nu på att vara med för tredje året i följd. Robert Bergh åkte till storloppet i finska Seinäjoki förra helgen för att visa att hästen är bra nog att vara med i Elitloppet igen. Men då gick det alldeles fel, Nahar hade rest dåligt och var fjärran från sitt rätta jag som avhängd.

- Vi målade in oss i ett hörn med Finlandsresan. Idag var hästen tvungen att vinna om han ska ha chansen att bli inbjuden till Elitloppet i år också. Det gjorde han, Nahar visade att han är på topp. Mer kan jag inte göra för att bli inbjuden, sade Robert Bergh.

Det gick under 1.08 första 500 meterna när Nahars stallkamrat Going For Gold Zaz tog ledningen och denne fick efter 600 meter favoriten Panne de Moteur utvändigt om sig. Det gick långsamt andra halvvarvet, 1.17-fart, och inte förrän i sista kurvan började det hända saker. Knows Nothing attackerade i tredjespår från andra ytter och Nahar i fjärde från tredje ytter.

Nahar spurtade klart bäst och avgjorde utan problem närmast före Knows Nothing och Panne de Moteur.

Förstapriset i Guldbjörken var 200.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.