Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Närmat sig toppduon"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Kjetil Roe, här tillsammans med Lykkeflicka. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Han har bland annat vunnit Kriteriestoet och haft en mängd andra framgångar med sina kallblod. Proffstränaren Kjetil Roe kommer till Östersund i kväll med en av favoriterna till segern i Svenskt Kallblodsderby 2015.

Publicerad:
Norrmannens vapen, Reiug, vann sitt försök på ett mycket imponerande sätt. Trots dödens höll han de övriga stången och vann säkert, även om marginalen var knapp.
– Hästen har sett fin ut efter senaste starten. Han visade då att styrkan är hans främsta vapen. Galopperna i raden är mycket tillfälligheter. Han har väldigt långt steg, men har blivit allt mer trygg i sig själv och det känns verkligen som att hästen vill trava hela tiden. Inte minst har det hjälpt med att rycka framskorna. Det har givit helt rätt effekt och travet flyter.
 
Han möter hästar som Smedheim Solan och Järvsörappen. Den duon var han en bit ifrån 2014.
– Han var inte i närheten jämfört med dem, minst 30-40 meter sämre var han då. Däremot tycker jag att Reiug har närmat sig den duon och nu kanske han inte är så mycket sämre. Toppfarten saknar han gentemot dem två, men styrkan har han så det räcker. Det hela handlar om hur vi kommer iväg från start. Skulle det bli väldigt tuff körning den första biten skulle det gynna oss då hästen alltid går fortare sista 500 kontra inledande 500 meterna.
 
Vad tror du om möjligheterna att skriva in dig i historieböckerna ännu en gång?
– Jag hoppas givetvis att vi kan räcka hela vägen, men realistiskt är ändå tro att Smedheim Solan och Järvsörappen är för svåra att slå. Slutar han trea-fyra är jag jättenöjd, men vi har inte gett upp, avslutar Roe.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.