Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ni Talar Bra Latin bäst

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Ni Talar Bra Latin stod för en stark insats i Mantorp. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Storfavoriten Star Advisor Joli fick bestämma i täten. Det hindrade dock inte Ni Talar Bra Latin och Stefan Söderkvist som vann säkert efter en fin avslutning.

Publicerad:

Star Advisor Joli (e. Look de Star) tog enkelt hand om ledningen från början och fick öppna första varvet efter måttliga 1.14,6. Det var inga rörelse att tala om det lilla fältet, som endast bestod av sex hästar, fram till sista halvvarvet när Stefan Söderkvist och Ni Talar Bra Latin (e. Kiss Francais) som tog sats från tredje utvändigt.

Det bet bra för den Patrik Södervall-tränade hästen som gick i närkamp med ledaren in på upploppet och sedan också förbi till en säker triumf kort före mål.
– Det stof och vägde till kort före mål när min häst stack dit huvudet. Det är en stark och ärlig häst, berömde Stefan Söderkvist i vinnarcirkeln efteråt.

Ni Talar Bra Latin vann på segertiden 1.14,3a/2.140 meter och det här var hästens andra årsseger i det elfte försöket.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.