Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nieminen har en talang

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Ari Moilanen har tagit två V75-segrar idag. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

I Seppeleajo hade det samlas flera fina treåringar, men ingen hade något att sätta emot Markku Nieminens Begemot Frido som bara var bäst.

Publicerad:

Ari Moilanen satt upp bakom Markku Nieminens Begemot Frido (e. Mr Pine Chip) och från spår tio kom de genom bra från start, men efter ett par ledarskiften satt de utvändigt om andrahandsfavoriten Graffiti Artist (e. Scarlet Knight).

Efter inledande halvvarv på 1.13 dämpades varvet till 1.15 och det dröjde till sista bortre långsidan innan Ari Moilanen vred upp tempot i dödens. Begemot Frido tog i och kopplade grepp in på upploppet och vann mycket enkelt på 1.14,3a/2.100 meter.

Ville Nisonens Mad Diva spurtade fint från tredje invändigt tillsammans med Björn Goop till andraplatsen och Graffiti Artist höll godkänt till tredjeplatsen.

Begemot Frido är första avkomman efter Love You-stoet Hulda Frido. Han har inlett karriären med sju segrar och två andraplatser på tio starter. Enda riktiga plumpen hittills kom i debuten som tvååring på Solvalla då han slutade oplacerad i ett lopp som Mister J.P. vann. Idag fick han 12.000 euro för sin seger, vilket gjorde att han har tjänat 41.000 euro hittills i karriären.

Det var Ari Moilanens andra V75-seger på Vermo idag. Tidigare på dagen vann han ett bronsdivisionsförsök med svenskfödde Thula Sana efter att fått en perfekt resa i rygg på ledaren och lucka in på upploppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.