Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nilsen: "Det är klart att jag har bästa hästen"

Foto: BJÖRN MARTINSSON
Vollanfaks, här tillsammans med ägaren Karl-Gösta Edman och Bruno Zetterström. Foto: BJÖRN MARTINSSON

Per Ludvig Nilsen tränar Vollanfaks som är en av dagens största favoriter inom V64-spelet på Färjestad. Hästen hade tidigare svårt att sköta sig, men hos nya tränaren har det blivit fyra segrar på åtta starter.

Publicerad:

Likeable Heldia (V64-1) har formen på topp, men måste ha det lite serverat för att hävda sig. Han kan öppna ganska bra från start, men jag har inte tittat så noga på de andra. Vi får prova lite från start och hoppas vi kan hitta en bra position. Det blir norskt helstängt och samma vagn som senast, det är en så kallad svensk jänkarvagn, säger Per Ludvig Nilsen.

Vollanfaks (V64-3) är en fin häst och han har väldigt fin form. Det känns som att han utvecklas hela tiden. Det är klart att jag har bästa hästen, men det får inte strula för mycket. Vi var ute på istrav för 14 dagar sedan och då skötte han sig bra. På Romme var första gången han gick med brodd och han var allmänt hissig den dagen, men var stabil och fin senast och han är inte alls lika osäker längre. Det är en stark häst som tål att göra mycket själv, men hästen är även ganska snabb och har lärt sig att öppna allt bättre. Det blir inga ändringar, öppet huvudlag och vanlig vagn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.