Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nilsson slutar - Frisell ersätter

Foto: HANOLD/ALN
Rutinerade och framgångsrika hästskötaren Karin Nilsson väljer att sluta hos Markus Pihlström. Nu blir det egna hästar istället. Foto: HANOLD/ALN

En av Sveriges bästa hästskötare, Karin Nilsson, väljer inom kort att sluta hos Markus Pihlström på Bergsåker för att istället fokusera på sina egna hästar. Hon ersätts av rutinerade Ola Frisell.

Publicerad:

Karin Nilsson har tre framgångsrika år bakom sig i Stall Markus Pihlström och var tidigare också en viktig framgångsfaktor hos Robert Bergh. Nu har hon dock bestämt sig för att prova vingarna på egen hand. Men någon proffskarriär är inte aktuell i nuläget.
– Jag känner mig färdig som hästskötare och det lär bli fullt tillräckligt med mina egna hästar framöver. Jag är inte trött på hästarna, men däremot att arbeta som hästskötare, säger Karin.

Den sistnämnda betonar att det inte föreligger någon schism eller dylikt bakom hennes beslut. Hon har som sagt en hel del egna fyrbenta att fokusera på. Dels de två starthästarna Sinou's Beauty (sexårige sto e. Sinou Madrik-Foreign Beauty, tre segrar och 128.000 kronor) och Golden Speed (femårig valack e. Super Arnie, tjänat 82.800 kronor), men även ett par yngre förmågor.
– Ja, en ettåring efter min gamla hedershäst D.J.Seabrook och Foreign Beauty och sedan kommer det ett föl efter D.J.Seabrook och Eli Sea i april, berättar Karin, som i övrigt inte säger sig ha några nya jobbplaner på gång.
– Många tycker att jag ska bli proffs, men just nu känner jag inte för det.

För Bergsåkerstränaren Markus Pihlström är givetvis Karins besked jobbigt.
– Karin är en fantastisk hästskötare som betytt väldigt mycket för stall Pihlström under de här tre åren. Det är jättetufft att förlora henne, men samtidigt tycker jag mig ha hittat en kanonersättare. Karin är också alltid välkommen tillbaka, när hon vill.

Vilken ersättare är det då Markus pratar om?
– Ola Frisell börjar hos mig den 4 februari. Han var mitt förstaval i hela trav-Sverige om Karin skulle sluta och det känns väldigt bra att han nu också kommer hit. Ola har erfarenhet från arbete åt bland andra Jimmy Takter, Joakim Lövgren, Flemming Jensen och senast Björn Goop. Så jag hoppas och tror att det här blir en perfekt lösning.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.