Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nimbus fin i kvallopp

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Nimbus C.D. efter segern i Jubileumspokalen 2015. Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

Jubileumspokalvinnaren Nimbus C.D. visade i eftermiddag upp sig i ett kvallopp i Halmstad för Peter Untersteiner och såg fin ut vid ”kvalseger” på 1.15,0/2.140 meter.

Publicerad:

En annan välmeriterad häst, Camilla Jonasson-tränade Tumble Dust (sju år e. Crazed, tio segrar och 4.788.456 kronor), tog ledningen, men släppte till sjuårige Nimbus C.D. (e. Mythical Lindy) med 1.450 meter kvar till mål. Första 500 gick efter 1.22,1 och det inledande varvet på 1.18,4. Peter höjde tempot allt eftersom och Nimbus C.D. drog ifrån Tumble Dust med några längder efter 1.11,8 sista varvet och under 1.09 sista 400. Sluttiden skrevs till 1.15,0/2.140 meter och förhoppningsvis får vi nu snart se Nimbus C.D. ute i ett riktigt lopp.

Senaste starten gjordes i Norrbottens Stora Pris den 18 juni förra året, där hästen slutade fyra. Han har sammanlagt tagit 13 vinster och tjänat 3.125.000 kronor. Nimbus tränades tidigare av Stefan Hultman, men hann förra året också med en kortare sejour hos numera dopingavstängde Fabrice Souloy, dock utan att starta. Nu är det alltså Peter Untersteiner som ska försöka få tillbaka hästen till eliten.

– Jag var riktigt nöjd med kvalloppet, Nimbus kändes läcker. Det var härlig spänst i honom och han gick med full fart över linjen. Det handlade dessutom bara om träningsbalans den här gången.

När kan det bli aktuellt för start?
– Om Nimbus tar det här kvalloppet på rätt sätt är det inte långt kvar. Han är rejält grundjobbad och har nog fortfarande en del kvar att ge på tävlingsbanan.

Tumble Dust har inte startat sedan den 16 augusti på Jägersro förra året.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.