Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nionde raka segern

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Magnus Teien Gundersen vann Norskt Trav Oaks med obesegrade Hillary B.R. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Geir Vegard Gundersen-tränade Hillary B.R. är överlägsen bland de treåriga stona i Norge och tog nionde raka segern från debuten i Norskt Trav Oaks.

Publicerad:

Tidigare har Hillary B.R. (e. Muscle Hill) bland annat vunnit norska Kriteriestoet och stoklassen i Prinsessan Märtha Louise Pokallopp. Nu var det dags för Norskt Trav Oaks och hästen visade sig överlägsen på nytt. Magnus Teien Gundersen körde till spets dryga varvet från mål och drog bara ifrån sina konkurrenter successivt under slutrundan. Efter 1.13,0 sista 500 blev segertiden 1.13,3a/2140 meter. Förstapriset var 300.000 norska kronor.

Ägarna till Hillary B.R., Arne Sandbaek och Erland Åslund, kom klädd i rosa eftersom de är med i kampen mot cancer.
– Jag är även ägare till Support Justice, han var mer grov och inte så här långt kommen som treåring. Hillary B.R. har varit tidigare och på sikt hoppas jag att hon ska kunna följa i Support Justice fotspår, även om det fortfarande är långt dit, sade Arne.
Ägarduon skänkte tio procent av förstapriset i loppet, vilket blev 30.000 norska kronor i kampen mot cancer.
Eventuellt kan det bli de svenska Breeders Crown-semifinalerna i nästa start. Hon var i lördags förstareserv.
– Om hästen är 100-procentigt i ordning på måndag, och om vi kommer med, så startar vi i Breeders Crown-semifinalerna. Men annars är jag fullt nöjd med vad hästen gjort hittills i år, då hon vunnit Triple Crown här i Norge. Man kan inte begära så mycket mera av ett treårigt sto, sade Geir Vegard Gundersen och fick hjälp av körande sonen Magnus:
– Lite dramatisk blev det runt första kurvan, men jag körde på säkerhet. Efter en runda satt vi i ledningen och hade full kontroll.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.