Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Niskanens montéspecialist vann

Foto: DENNIS ENGELBO
Foto: DENNIS ENGELBO

Daisy Maisy har fortfarande inte varit sämre än tvåa under sadel.

Publicerad:

Jarmo Niskanens fyraåriga sto fortsätter att leverera under sadel. I Prix du Berry (€60 000) på Vincennes var det i vanlig ordning Guillame Martin som red. Den här gången blev det ett lopp i andra utvändigt och när slutsvängen kom hade Daisy Maisy (e. Uniclove) gott om krafter kvar. Trots det blev det en lugn slutsväng i tredjespår då travet inte flöt hundraprocentigt och ekipaget tappade ett par längder. När hästen väl fick upp farten över upploppet hade hon inga problem att ta sig förbi tätduon den sista biten med en säker längd till godo på Pascal Danet-tränade Diane de Fredlau och Matthieu Abrivard.
Segertiden skrevs till 1.16,1/2700 meter och förstapriset var 27 000 euro, vilket också är det högsta förstapriset hittills för Daisy Maisy.
På åtta montéstarter har hästen fem förstaplatser och tre andraplatser.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.