Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nobbar Elitloppet – men kommer till Norge?

Foto: Travronden
Bird Parker till Oslo Grand Prix? Foto: Travronden

Nästa söndag startar han som en av favoriterna till segern i Prix d'Amérique, i sommar kan den nordiska travpubliken få njuta av Bird Parker.

Publicerad:

Närmare bestämt den norska. För TGN berättar Bird Parkers tränare Philippe Allaire att Oslo Grand Prix är ett tänkbart mål för sjuåringen. Däremot är Elitloppet uteslutet.
– Det är inte aktuellt, Bird Parker är ingen sprinter. Oslo Grand Prix är jag däremot mer sugen på, säger Allaire till TGN och tillägger:
– Han är avelshingst och har hundra bokade ston så flygtransport är en nödvändighet. Men 2.100 meter och att loppet körs i mitten av juni är saker som påverkar i positiv riktning.

I söndags vann Bird Parker Prix de Belgique och tidigare i vintras tog han hem Prix du Bourbonnais. Vid båda segrarna betvingade han Bold Eagle och nu är Ready Cash-sonen hårt betrodd inför Prix d'Amérique nästa söndag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.