Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nöjd efter andra montédagen

Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD

Under torsdagen arrangerade Bergsåker montédag för andra året i rad. Efteråt var tongångarna positiva.

Publicerad:

Nio travlopp, samtliga i montedisciplin, stod på programmet under gårdagen. Återigen var Bergsåker värd för den speciella dagen och återigen blev det en lyckad tillställning, enligt travbanechefen Jens Berglund.
– Tävlingarna var fantastiskt trevliga och vi klarade oss från regnet också. Allt fungerade bra. Vi hade ju dessutom hattparaden, som är en gammal tradition, och fem ponnylopp. Det blev en trevlig familjedag, säger Berglund.

Just ponnyloppen innebar att det blev längre vila mellan loppen, vilket i sin tur innebar längre vila för ryttarna.
Rent sportsligt blev det bland annat svenskt rekord när Emilia Leo och Wilda Fille vann monte-SM för kallblod. Publiksiffran landade på 1083 personer – en ökning på drygt 400 personer om man jämför med montagen i fjol.
– Men vi får lite gratis i och med hattparaden som har blivit en tevlig tradition. Det var ju också meningen. Vi vill ju visa upp sporten.

Två år i rad, blir det ett tredje också?
– Vi har inte tagit någon ställning till det där. Det har varit ett trevligt inslag, nu ska vi utvärdera och se om vi kan och får köra den här dagen fortsättningsvis.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.