Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Noras Bean slutar tävla

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Noras Bean tillsammans med Ulf Stenströmer. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

I lördags ströks Noras Bean ur Olympiatravet efter en dålig värmning. Efter veterinärbesök idag så står det klart att det är sluttävlat för nioåringen. Istället kommer han att få ägna sig åt avel, rapporterar Ulf Stenströmer till bjertorptrav.se.

Publicerad:

Den elvafaldige miljonären Noras Bean har under de senaste åren haft problem med sina kotskenskidor och det är dem som nu sätter stopp för fortsatt tävlande.

– Kotskensskidorna säger ifrån mer än innan och då på grund av åldern och efter allt fint han gjort så får han gå till avel. Han kommer ansöka om betäckningstillstånd. Tillståndet måste vara inne innan dem sista april, men man kan söka om dispens. Jag tror inte att Noras kommer få några problem med dispensen eftersom han visat vilken stjärna han varit på tävlingsbanan, säger Ulf Stenströmer till bjertorptrav.se.

Noras Bean fick avsluta karriären med tre raka segrar, bland annat Prix de France i början av februari, vilket var karriärens största seger tillsammans med segrarna i Nationernas Pris (2012) och Gran Premio Continentale (2009). Under sina sju säsonger på tävlingsbanan vann Noras Bean 19 av 69 starter och tjänade 11.430.921 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.